Altijd opvolgen

26 november 2020 · Sales

Top! Je hebt zojuist een offerte verstuurd voor een super tof project. De klant heeft nog niet besloten of hij/zij akkoord gaat met je aanbieding. Maar de klant klonk super positief en gaf aan dat je Vrijdag zou horen of het doorgaat. Je krijgt Vrijdag geen mail of telefoon van de klant, dus je wacht. Maandag heb je nog steeds niks gehoord wat doe je nu?

Je klant heeft het druk

Zoals we allemaal weten is er vandaag de dag ongekend veel te doen op een dag. Dagelijks schreeuwt iedereen om je aandacht. Het is erg makkelijk om iets te vergeten.

Door de klant te bellen herinneren je hem/haar aan de openstaande offerte blijf je ‘’top of mind’’. Ook is dit een perfect moment om een poging te doen om de deal te sluiten. Laat je niks meer horen? Dan is de kans groot dat de klant je vergeet en simpelweg niet overgaat tot de aankoop, of erger nog ze kopen bij je concurrent.

Je krijgt wat je vraagt

Moet ik altijd om de opdracht vragen? Vaak zien we dat ondernemers niet durven te vragen of ze de opdracht uit mogen voeren. Je maakt het lastig voor je klant om akkoord te geven aangezien hij/zij dan moet voorstellen om ‘’aan de slag te gaan’’ in plaats van dat het gevraagd wordt.

Je klant vind het ook spannend om de stap te zetten waarom help je niet een handje door te vragen of je samen de volgende stap kunt zetten? 

Bel de klant

Waarom hoor ik niks meer van een klant? Als je na weken of dagen niks meer vernomen hebt van een klant wees dan niet bang om de telefoon te pakken. Veel ondernemers zullen bijvoorbeeld een mailtje sturen omdat ze bang zijn ‘’pusherig’’ over te komen als ze te vaak bellen. Deze angst kost veel ondernemers maandelijks veel opdrachten.

De reden dat we bellen boven mailen verkiezen is omdat een mailtje natuurlijk veel makkelijker te negeren is als een belletje. En als er iets slecht is voor de verkoop is het genegeerd worden. 

Over de auteur

Luuk van Dongen

Ik help ondernemers met het behalen van hun doelen. Samen met jou kijken we naar de (online) kansen voor jouw onderneming en maken we je ondernemersdromen waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *