WordPress Onderhoudscontract

WordPress is een erg populair systeem. Enerzijds omdat het gebruiksvriendelijk is en je eenvoudig foto’s en teksten kan aanpassen. Anderzijds omdat er legio plugins voor WordPress beschikbaar zijn om het systeem uit te breiden. Zo kun je heel eenvoudig van je WordPress website een webwinkel, forum of online-leeromgeving maken.

Het gevaar van niet updaten…

Het gebruik van plugins kan je website dus enorm verbeteren en super handige functionaliteiten toevoegen aan je website. Maar let op, er is ook een keerzijde. Plugins (en WordPress zelf) worden regelmatig geüpdatet. Deze updates zijn er niet voor niets! Ze zorgen ervoor dat de plugins nieuwe functionaliteiten ontvangen, sneller worden, maar vooral ook veiliger worden.

Wanneer je deze plugins dus niet tijdig update loop je risico dat je website steeds minder veilig wordt. Doordat de code van de plugins niet meer up-to-date is met de laatste beveiligingen, kunnen kwaadwillende hackers daar dankbaar gebruik van maken…

Zorg ervoor dat je jouw WordPress site met enige regelmaat volledig up-to-date maakt. Je kunt dan gebruik maken van de laatste functionaliteiten en optimalisaties die plugins bieden. Bovendien is een snelle website ook goed voor de gebruikers-ervaring. Want zeg nou eerlijk… niemand zit te wachten op een trage website.


Voorbeeld van een plugin-update

Zelf de updates uitvoeren

Uiteraard kun je zelf aan de slag met de updates van je WordPress website. Zorg er hierbij voor dat je altijd eerst WordPress update, vervolgens de plugins en als laatste de thema’s. Op die manier voorkom je dat WordPress niet compatibel is met de laatste versie van een plugin die je zojuist hebt geüpdatet.

En geloof me, wij maken het vaak mee dat het in een andere volgorde fout gaat. Als dat gebeurd dan heb je toch wel wat technische kennis nodig om de schade te herstellen.

Onderhoudscontract

Veel ondernemers hebben het veel te druk om met de technische zaken van hun website aan de slag te gaan. Ze zijn liever bezig met hun bedrijf en klanten. Logisch natuurlijk! Daarnaast vereist dat onderhoud best wel wat technische kennis. Om het voor die ondernemers makkelijk te maken hebben wij enkele WordPress onderhoud pakketten gemaakt. Voor een klein bedrag per maand – al vanaf €18,95 – zorgen we voor het volledige onderhoud van jouw WordPress website.

Inbegrepen in het abonnement

Onder andere de volgende zaken zijn inbegrepen bij het abonnement:

  • Updates van WordPress, plugins en template(s).
  • Dagelijkse backups van jouw website.
  • Snelheidsoptimalisatie: we installeren een zogenaamde caching-plugin die je website razendsnel maakt.
  • Uptime monitoring: we kijken elke minuut of jouw website nog in de lucht is.
  • Dode Link monitoring: we checken alle links op je website en kijken of ze nog goed werken.
  • Performance monitoring: we houden de snelheid van jouw website goed in de gaten.
  • Veiligheidsmonitoring: we checken continu op veiligheidsrisico’s binnen je website.

Voorkom dat je website onnodig risico loopt

Wij zorgen ervoor dat jouw website elke maand up-to-date is en we zorgen dat er dagelijks back-ups worden gemaakt.